ЛАСКАВО ПРОСИМО!

ЛАСКАВО ПРОСИМО!

Добро пожаловать!
(если разместить сюда виджет, то он заменит этот тест)

IP камери Reolink

В місті масово скорочується кількість малих та середніх приватних підприємств

В місті масово скорочується кількість малих та середніх приватних підприємств

Кількість малих та середніх приватних підприємств у Смілі за результатами економічного розвитку міста за 9 місяців поточного року має тенденцію до скорочення. Таку інформацію до відома членів виконавчого комітету Смілянської міської ради під час розгляду проекту рішення про затвердження Програми економічного і соціального розвику міста на 2018 рік довів начальник управління економічного розвитку виконкому Олександр Михайлович Плакса.

Станом на 01.10.2017 на обліку перебувало 267 малих підприємств – юридичних осіб, що є менше на 49 одиниць порівняно з відповідним періодом минулого року та 2 760 фізичних осіб, що на 8,9%, або на 267 осіб менше порівняно з минулим роком.

— Вивчаючи причини даного явища ми дійшли до висновку, що малі підприємства, які працювали у пасивному режимі не змогли витримати податкового навантаження у зв'язку зі збільшенням розміру мінімальної заробітньої платні, тому вимушені були закрити свої підприємства. Як приклад, ми вимушені були закрити підприємство КП “Інтер” (фотоательє). Найближчим часом доведеться закривати ще одне підприємство, яке не може вийти на прибутки, — повідомив О. М. Плакса.

За основними тенденціями економічного і соціального розвитку за 2017-й рік найслабкішим місцем економіки міста є фізична зношеність основних засобів виробництва у промисловості, а до чинників, що гальмують економічний розвиток, належить:

недостатність власних коштів у підприємств для здійснення інвестування; низька якість виробничої інфраструктури; невідповідність фахової структури трудових ресурсів потребам ринку; зниження купівельної спроможності населення, тощо. Негативно на економічне становище Сміли впливає вилучення капіталу, значні коливання курсу валют, недостатність обігових коштів на підприємствах, незначний рівень нових інвестиційних вливань в економіку міста, що знижує темпи росту соціально-економічних показників.

Ще однією негативною новиною для власників ФОП є те, що наприкінці листопаду цього року Державна фіскальна служба запропонувала відмовитися від спрощеної системи оподаткування та перевести малих підприємців на загальну систему оподаткування. Нагадаємо, що нині в Україні діє спрощена система оподаткування — спеціальний податковий режим, розрахований на малих підприємців (ФОП) з відрахуваннями єдиного податку замість окремих зборів і податків, спрощеною бухгалтерією і звітністю. Українська влада вже не раз повідомляла про те, що спрощена система оподаткування — явище тимчасове і вводиться в економічно розвинених країнах на період економічної кризи аби дати можливість бізнесу стати на ноги. В Україні цей перехідний період затягнувся, а тому спрощена система оподаткування має бути відміненою. Підготовка відповідної законодавчої ініціативи є прерогативою Міністерства фінансів. 

00:00
2136

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!