ЛАСКАВО ПРОСИМО!

ЛАСКАВО ПРОСИМО!

Добро пожаловать!
(если разместить сюда виджет, то он заменит этот тест)

IP камери Reolink

Як суботнім вечером «Hardy Orchestra» ламав смілянські стереотипи

Як суботнім вечером «Hardy Orchestra» ламав смілянські стереотипи

Heavy Metall – жанр музики, еволюція якого, взяла свій початок з кінця 60-х років на території Великобританії та США. Але для багатьох шанувальників даного музичного напрямку, це – не лише музика, а образ життя, життєва позиція, та особиста філософія в основу якої, закладена свобода.


Так сталося, що в Україні, не виявилося місця для даної субкультури, оскільки Українська естрада завжди була переповнена неякісним продуктом російського шоубізнесу. Він фактично витіснив із радіо та ТВ ефіру, будь-який достойний матеріал. Авторам якого, довелося реалізовувати його у Європейських країнах.

На відміну від комерційної «попси», РЕПу, «електронщини» та «блотняку», який у нас прийнято називати «Шансоном», Heavy Metall – вимагає відданості та неаби якої майстерності музикантів. Це – велика робота і тяжка праця. Праця над собою та над звуком. Це – Кунг-Фу, якісна, складна та високоінтелектуальна творчість, яка вимагає відповідного споживача. Серед «металістів» навіть ходить приказка – «Скажи яку музику ти любиш і я — скажу хто ти».

Через агресивне звучання інструментів та вокальних партій, багато хто вважає Heavy Metall – важкою музикою. Та Одеський, симфонічний оркестр «Hardy Orchestra», ламає всі стереотипи і пропонує публіці власне звучання даного музичного напрямку. Формат якого, доступний не лише цінителям Heavy Metall’у, а й непідготовленому слухачу.

19 березня, «Hardy Orchestra» в рамках всеукраїнського туру, завітав зі своїм концертом і до Сміли. Зробивши на сцені Смілянського будинку культури абсолютний фурор.


Неймовірна та незабутня атмосфера царювала в стінах міського будинку культури. Він давно не бачив такого аншлагу і енергетика вчорашнього вечора, нагадала приутнім смілянам про його призначення. Вчора, вперше за останні роки, відбулася дійсно культурна подія. Вона не залишила байдужими не лише музикантів, а і людей інших професій. В залі були помічені голова Смілянського суду та перший заступник голови РДА. Хоча відомо, що не зважаючи на свою професію, ці люди — недалекі і від творчості.


Незрівнянне симфонічне звучання у поєднанні зі звучанням електричних гітар, ударної установки та вокалом фронтменів, заставили Смілянську публіку аплодувати стоячи. А під час виконання композиції «Nothing else matters” гурту “Metallica”, публіка підтримувала музикантів вогнями запальничок та мобільних гаджетів.


Творчій вечір, пройшов у дуже невимушеній та веселій атмосфері. Навіть зп’янілий молодий чоловік, який постійно з балкону вимагав “Металіку”, став частиною шоу. Він періодично вступав в діалог з ведучим програми, чим викликав шквал сміху в залі. Ми намагалися зробити фотознімок підпитого фана гурту “Metallica”, але фото вийшло таким же, як і його об’єкт – “розмазаним”.

Керівник колективу та диригент – Олексій Андрійчук, виявився неабияким коміком і весь вечір, вміло підтримував контакт із публікою, яка в свою чергу, “рвала животи” в перервах між композиціями. Олексій постійно веселив присутніх різними туровими історіями, коментарами та епотажною поведілкою. Яка уособлювала образ класичного інтелегента з якого періодично намагався вирватися брутальний “металюга”.
«А шо, разве в этом кто-то сомневался?» — з одеським акцентом, відреагував він на патріотичну репліку залу щодо територіальної приналежності Одеси до України.


«Hardy Orchestra» — радував публіку класичними творами на протязі трьох годин з перервою на антракт. На протязі яких, прозвучали відомі твори таких колективів, як: Bon Jovi, Kiss, Led Zeppelin, Deep Purple, Pink Floyd, Queen, Metallica та особистий твір Олексія Андрійчука «Ніч у великому місті».

Вкінці вечора, Олексій Андрійчук, пообіцяв смілянам, що оркестр «Hardy Orchestra», обов’язково повернеться до Сміли.
«Ймовірніше, що це відбудеться восени.» — сказав Олексій зі сцени. Про це та багато іншого, читайте в матеріалі Тетяни ЖИЛІБОВСЬКОЇ, якій вдалося взяти у Олексія інтерв’ю під час антракту.

Перед концертом, колектив «Hardy Orchestra», вже традиційно для Сміли, висадили 6 дерев. Тепер в Смілі з’явився сквер імені «Hardy Orchestra».

В свою чергу, ми хотіли б подякувати колективу «Hardy Orchestra» за участь у розвитку Смілянської культури та публіці за теплий прийом гостей.

А також, привітати організатора події – Андрія Міроновіча з успіхом та особистою, маленькою перемогою. Він завжди прагнув піднімати культуру нашого міста, запрошуючи до Сміли непопулярні та некомерційні проекти. Вчорашній вечір, дав зрозуміти що його намагання – небезрезультатні. З чим його і вітаємо!



P.S.: Перепрошуємо за якість відеоматеріалів. Ми розраховували на присутність колег зі Смілянських ТРК, та оскільки Смілянська журналістика не проявила зацікавленості у даному заході, нам довелося знімати відео на фотоапарати та мобільні телефони. 
00:00
2094

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!