ЛАСКАВО ПРОСИМО!

ЛАСКАВО ПРОСИМО!

Добро пожаловать!
(если разместить сюда виджет, то он заменит этот тест)

IP камери Reolink

Як знайти роботу на ярмарку вакансій?

Як знайти роботу на ярмарку вакансій?

«Ярмарки вакансій ми проводимо двічі на тиждень: щовівторка та щочетверга», — анонсує Ольга Дар’єва, начальниця відділу взаємодії з роботодавцями.

Фахівці Смілянського міськрайонного центру зайнятості підготовули лайф-хаки для безробітних про те, як знайти роботу під час ярмарки вакансій.

Що таке ярмарок вакансій?

Ярмарок вакансій – це спеціалізований захід, де роботодавці та шукачі роботи мають можливість зустрітися один з одним. Як на звичному ярмарку, продавцями виступають роботодавці, а покупцями – безробітні, шукачі роботи.

Як знайти роботу на ярмарку вакансій?

Лайф-хак 1: підготуйтеся до ярмарки заздалегідь. Ознайомтеся з сайтами-візитками компаній-учасниць. Уточніть у співробітників центру зайнятості програму ярмарки. Визначте свої пріоритети. Підготуйте відповідний одяг, у якому відчуваєте себе зручно та впевнено перед роботодавцем. Візьміть ручку та блокнот, щоб швидко зафіксувати важливу інформацію. Але якщо забули – не проблема: фахівці центру зайнятості забезпечать необхідне канцелярське приладдя.

Лайф-хак 2: завчасно підготуйте резюме тароздрукуйте достатню кількість примірників перед ярмарком. Відвідуйте семінари та тренінги від центру зайнятості, де навчають готувати резюме, проходити співбесіди та вдало презентувати себе.

Лайф-хак 3: уважно слухайте спікерів компаній. Ви можете дізнатися інформацію, якої немає у вільному доступі. Занотовуйте питання, які виникають під час презентації, щоб при нагоді запитати у роботодавця.

Лайф-хак 4: спілкуйтеся, активно розповідайте про себе та запитуйте. Під час індивідуальної бесіди, Ви можете розповісти про Ваші здобутки та переваги, як фахівця. Таке спілкування може стати Вашою першою співбесідою в компанії. У нас на практиці бувають випадки, коли за результатами такої комунікації людей одразу брали на роботу. А ще – впевнено запитуйте про умови та оплату праці. Бувають ярмарки, коли серед учасників декілька компаній. Тоді за один день Ви можете пройти своєрідні співбесіди до декількох роботодавців.

Лайф-хак 5: обмінюйтеся контактами з роботодавцями, якщо Вам вдалося побудувати цікавий вдалий діалог.

Лайф-хак 6: аналізуйте пропозиції роботодавців: порівнюйте свої зарплатні очікування з реальними пропозиціями.

Лайф-хак 7: звертайте увагу не тільки на компанії, які підходять Вам за профілем діяльності та за освітою. Роботодавці роблять ставку на потенціал та особисті якості кандидатів.

Лайф-хак 8: постійно самовдосконалюйтеся.Запитуйте про можливості додаткового навчання, про спеціалізовані програми набору фахівців, стажування, практику.

Лайф-хак 9: приділіть увагу ярмаркам вакансій від навчальних закладів: вони найчастіше бувають спеціалізованими. А ще вони відкриті для студентів і випускників інших навчальних закладів.

Лайф-хак 10: навіть якщо вас роботодавець не взяв одразу на роботу, не варто засмучуватися та опускати руки – на ярмарку вакансій формується база даних кадрового резерву організації. Компанії беруть участь в ярмарках не тільки заради закриття гарячих вакансій, але і з метою довготривалого задоволення «кадрового голоду». Інколи пропозиції щодо працевлаштування надходять через певний час після ярмарку. Це трапляється коли збільшується обсяг виробництва чи з'являються нові позиції. І от тоді роботодавці користуються сформованою під час ярмарки базою.

Як дізнатися де і коли проходять ярмарки вакансій?

Як правило, співробітники центру зайнятості повідомляють про ярмарки безробітним, які звернулися за допомогою. Ярмарки обираються відповідно фаху, умінням та навичкам. Ті шукачі роботи, які не перебувають на обліку в центрі зайнятості, можуть знайти анонси на офіційній сторінці соціальної мережі, на інтернет-сайтах ЗМІ та на сайтах з працевлаштування. Будьте уважні і активні! Пам’ятайте: ярмарок вакансій – це унікальна можливість, якою потрібно скористатися. Тим паче, що такі ярмарки центри зайнятості організовують безкоштовно для всіх учасників. 

09:22
1869

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!