ЛАСКАВО ПРОСИМО!

ЛАСКАВО ПРОСИМО!

Добро пожаловать!
(если разместить сюда виджет, то он заменит этот тест)

IP камери Reolink

Гостя з майбутнього. Де ви, актори?

Гостя з майбутнього. Де ви, актори?

Найулюбленіший фільм школярів другої половини 80-х років. Щеб пак, космічні пірати, бластер, перевтілювання, мієлофон, майбутнє, красива дівчинка Аліса, в яку потайки були закохані майже всі хлопці того часу, робот Вертер, фліпи, космозоо, машина часу і ностальгічна пісня «Прекрасное далеко» в кінці п’ятисерійної фантастично-піонерської епопеї, яка незмінно викликала щем у серці і скупі сльози на очах. Всі летіли, мов оглашенні до телевізорів, боячись запізнитись бодай на хвилину цієї захоплюючої історії, в якій піонер з порожніми пляшками з-під кефіру абсолютно безвідповідально вдерся до підвалу, вмостився на машину часу і дременув на сто років вперед. Там він і почав чудити, як справжній москалик – на халяву об’їдався морозивом, на халяву літав на фліпах, хотів навіть чкурнути на Уран, але обмежився подорожжю до «Космозоо», де завадив космічним піратам свиснути мієлофон у Аліси Селезньової, натомість підбрив його самотужки і дременув у свій час, підставивши робота Вертера, якого з бластера прорешетив Веселун У, доганяючи юного піонера з 20 століття. Таким чином, пірати слідом за Коляном опинились у нашому часі, а через кілька хвилин сюди прилетіла і Аліса, яка реально прозріла, узрівши відсутність рідкісного апарату, який вміє читати думки, тому вона за секунду розвинула спринтерську швидкість і за мить опинилась на хвості у піратів. 99,9%, що вона б їх і наздогнала, якби на шаленій швидкості не врізалась в тролейбус, який спокійно рухався своїм маршрутом у 1984 році і про які Аліса читала напевно тільки в легендах. Голова у Аліси виявилася не титановою, тому її замкнули в лікарні, де вона познайомилася з Юлею Грибковою і з якою ж і дременула з лікарні на пошуки загадкового Колі, який самостійно знаходитись не хотів. І вже в школі вона зустріла безліч нових друзів, які в її часі, якщо ще живі, то їй в прабабці і прадіди годяться. Як і належить, історія закінчується сльозливим хеппі-ендом, наші виграють, мієлофон повертається власниці, а діти нашого покоління дізнаються від Поліни, високої дами з чарівною рукою про своє майбутнє. Тож давайте дізнаємось, чи справдились прогнози Поліни? Цікаво, що зараз з акторами нашого найулюбленішого фільму дитинства. На мою думку, ми з ними Давно не бачилися. Вперед!

Аліса Селезньова. Актриса Наталія Гусєва.

Наталія Євгеніївна народилась 15 лютого 1973 року в м. Звенигород Московської області. У 1983 році пройшла проби в дитячу короткометражку «Небезпечні дрібниці», який було зроблено для навчального ознайомлення дітей з ПДД, там її і запримітив асистент режисера Павло Арсенов, який займався пошуками дівчинки на роль Аліси. Так Наташа стала Алісою і вмить опинилась в самому епіцентрі вибухнувшої «алісоманії». Листи, подарунки, зізнання сипались на неї, як з торби діда Мороза і не на жарт її непокоїли. Дійшло навіть до того, що вона ледь не нажила собі горба, постійно ходячи з опущеною головою, щоб її не впізнавали прихильники. Після «Гості з майбутнього» вона знялась ще в трьох фільмах – «Перегони століття», «Лілова куля» і «Воля Всесвіту», але фільми не набули популярності і «алісоманів». У 1989 році подорослішалій Наталці запропонували виконати головну роль Валерії Ніколаєвої у кримінальній драмі «Аварія – донька мента», але мудра дівчина відмовилася від цієї пропозиції, оскільки сюжет містив сцени насилля та й руйнувати образ чистої Аліси Селезньової вона не могла. В подальшому вона також відмовилась від кількох пропозицій зіграти в кіно, тому що їй пропонували ролі, які містили, за її словами, «новиє русскіє сцени».
Словом, Наталка не хворіла на зоряну хворобу і присвятити життя Мельпомені їй не кортіло. Закінчивши школу в 1989 році, вона вступила в Московський інститут тонкої хімічної технології ім… М. В. Ломоносова на відділення біотехнології, який з успіхом закінчила в 1994 році. Працювала науковим співробітником НДІ. Зараз Аліса – Наталка є одним із керівників компанії, яка розробляє і виробляє імуноферментні тест-системи для виявлення інфекційних захворювань.

В 1997 році вийшла заміж за Дениса Мурашкевича, у 1996 році народила доньку Алєсю, в 2001 році розлучилась зі своїм чоловіком, але прізвище залишила Мурашкевич.
Як бачимо, Наталія Гусєва розумна жінка, яка не ганялась за славою і гарно вчилась, завдяки чому стала освіченою, навіть вченою людиною. На жаль, не так все добре склалося у Наталчиного партнера по фільму, також головного героя кінострічки.

(Поважаю людей, які не зажираються. Дякую, Алісо, що не розчарувала)

Коля Герасимов. Актор Олексій Фомкін.

Альоша народився 30 серпня 1969 року в Москві. Вже з першого класу займався в Дитячому театрі ляльок, а з третього в Театральній студії Будинку культури ЗІЛ.

Уперше на телебаченні з’явився 7 листопада 1982 року, де він і ще декілька піонерів виступали на сцені Кремля відразу після докладу Брежнєва. Постійно знімався в дитячому гумористичному журналі «Єралаш», але коли зіграв головну роль у «Гості з майбутнього» прокинувся по-справжньому знаменитим. Це стало початком кінця. Через постійні зйомки атестат він не отримав, закінчив десять класів з довідкою «Прослухав», у 1987 році зіграв одну з головних ролей у фільмі «На своїй землі» і більше запрошень не отримував. 

Розлютившись на увесь білий світ, Льоха посилає все під три чорти і вирушє проходити строкову військову службу до іркутської області в місто Ангарськ. Згідно закону всесвітнього западла, після його від’їзду почали надходити запрошення, але відповісти на них він не міг, а згодитись на них тим більше. За дезертирство в Радянському Союзі світила гарна стаття. На цьому кар’єра Олексія Фомкіна як актора закінчилась і життя стрімко полетіло під укіс. Спочатку його за систематичні прогули виперли з театру ім… Горького, куди він влаштувався після служби в армії. Після театру він працював на будівництві маляром, але недовго, звільнився і звідти. Переїхав у село Безводне Владимирської області, де мешкав один в будинку. Працював мельником. Згодом одружився на дівчині Олені і почав жити з нею у її оселі у Владимирі. 22 лютого Олексія з дружиною запросили друзі на святкування Дня радянської армії, а в ніч з 23 на 24 лютого у квартирі виникла пожежа. Усі, окрім Олексія врятувались, він помер задихнувшись чадним димом.

Похований під Володимиром, на міському цвинтарі «Улибишево». У 2012 році на кладовищі поставлені вказівники до могили лексія Леонідовича Фомкіна.
(Шкода хлопця. Царство небесне)
.
.
Юля Грибкова. Актриса Маріанна Іонесян.

Маріанна побачила світ 11 червня 1972 року. У її фільмографії числиться всього один фільм «Гостя з майбутнього», де вона зіграла подругу Аліси Юлю Грибкову. У 1988 році брала участь в телепрограмі «Що? Де? Коли?» в юнацькій команді знавців. Закінчила МДУ, факультет філософії і, показавши Росії пів-руки, емігрувала в США. В 1997 році отримала диплом магістра по управлінню бізнесом Роттердамської школи менеджменту, (Erasmus University Нідерланди) і Техаського Університету м. Остін. Зараз мешкає на східному узбережжі США в штаті Віргінія і має прізвище Грей. Займається у сфері консалтингу і організовує виступи класичних музикантів.
(Ось з кого потрібно брати приклад, шановні школярки. І на зйомки часу вистачало, і на навчання, і на те, щоб красунею стати)

Фіма Корольов. Актор Ілля Наумов

Самий засекречений персонаж. Як я не намагався щось накопати на цього колоритного актора, вийшло дуже небагато. Можу сказати всього дві речі.
1.Зараз працює в галузі будівництва
2.Зовсім не схуд, а навіть навпаки ще більше погладшав.
( Не можна скільки їсти)
Боря Мессерер. Актор Олексій Муравйов.

Альоша народився 1 серпня 1969 року у Москві. Аліса у фільмі пророкувала Борі кар’єру відомого художника. Його картини продаватимуться, за її словами на Венері, Марсі, Сатурні. А знате, що поробляє нині кіношний Боря, в мірУ Олексій Муравйов? З цим товаришем можна спокійно обговорювати будь-які теми, а особливо які стосуються історії і релігії, тому що йому і так розуму не позичати, а в цих сферах і тим паче. Судіть самі.
Хлопець з кінокар’єрою покінчив зразу після “Гості з майбутнього», в 1992 році закінчив філологічний факультет МДУ, захистив дисертацію на кафедрі класичної філології, отримав ступінь кандидата історичних наук, став старшим науковим співробітником Інституту загальної історії РАН, викладачем МДУ ім… М. В. Ломоносова і замдиректора московського духовного училища руської православної старообрядської церкви. До цієї купи чинів і звань пан Муравйов ще й секретар редколегії журналу РАН «Християнський Схід», пише наукові статті, багато виступає з лекціями в росії та за кордоном. До того ж він прекрасний сім’янин і обожнює класичну музику.
( Одним словом, правильну стезю вибрав Льоха, якого ми всі пам’ятаємо як Борю Мессерера — інтелігентного і розумного однокласника Аліси, Юлі, Колі та Фіми ).
Катя Михайлова. Актриса Олена Коляскіна.

Катюша народилась в Москві 28 грудня 1971 року. За словами Аліси, Оленкина героїня Катя Михайлова в майбутньому стане видатною тенісисткою і виграє Уімблдонський турнір, але саму Коляскіну спорт ніколи особливо не приваблював. В кіно також більше не знімалася, закінчила інститут іноземних мов ім… Моріса Тореза за спеціальністю китайська мова. Вийшла заміж, взяла собі прізвище Захарова, народила сина Вову і цілком присвятила себе сім’ї.
( На жаль фотографії Олени в наші дні я не знайшов. )
Коля Садовський. Актор Семен Бузган.

Дата народження «другого Колі» 28 жовтня 1968 року в Москві. Після зйомок картини теж не став про довжувати кар’єру кінозірки. Після школи вступив до МАДІ, але так і не закінчив його. В 90-ті роки емігрував із сім’єю до Ізраїлю, де працював рекламним агентом, ведучим на радіо і продавцем електротоварів. Обожнює фантастику і слухає шансон. ( Ммдааа… Дивний народ… А Машину Часу, навіть зовсім звичайну так і не винайшов. Зробив з Аліси брехуху)))

Антон народився 1 листопада 1969 року у Москві. Його батько актор Рогволд Суховерко. Після того, як Антон зіграв «третього Колю» Сулиму, в кіно не знімався. Зараз працює успішним економістом в держструктурах. Його донька Юліана грає в дитячому театрі «Соврємєннік».
Оленка Домбазова. Актриса Наталія Шанаєва

Народилася в 1970 році і всупереч прогнозам Аліси відомою кіноактрисою не стала, хоч так про це мріяла. Проби проходила на роль Аліси Селезньової, але так як роль дали Наташі Гусєвій, в якості компенсації їй запропонували роль Оленки Домбазової. Зараз їй 46 років і вона матір трьох дітей.
(Обрала найкращу професію)
Поліна. Актриса Олена Метьолкіна.

Цю чарівну жінку життя побило не на жарт. Актриса такого рівня і такої зовнішності Голлівуді була б н вагу золота, але не в СРСР, яке тільки нищило те прекрасне, що в ньому було. Але давайте по порядку.
Народилася 23 жовтня 1953 року в Москві. Спочатку працювала бібліотекарем, в 20 років знялась в епізоді до фільму «Береги». В 1974 році стала моделлю. В 1979 році Кір Буличов помітив її фото в журналі мод і запросив на роль іншопланетянки Нійї в фільмі «Через терни до зірок».

Була нагороджена в 1982 році спеціальним призом журі «Срібний астероїд»за кращу жіночу роль в науково-фантастичному фільмі. У 1984 зіграла роль Поліни в «Гості з майбутнього», після чого повернулась до роботи моделлю. На початку 90-х влаштувалась секретарем-референтом до бізнесмена Івана Ківеліді, а після його загибелі працювала прибиральницею в храмі московського подвір’я Валаамського монастиря і в Лізі кооператорів. Також працювала вихователем в школі-інтернаті для хворих дітей, манекенницею і продавцем в крамниці одягу і взуття, менеджером по роботі з клієнтами в осітньому центрі «Інтенсив», в учбовому центрі «Лінгвіст». Нині працює в хорі приходської церкви в москві. Була заміжня, але чоловік виявився шлюбним аферистом і шлюб судом був визнаний, як недійсний. Має сина Олександра, який працює автослюсарем. Незважаючи на життєві негаразди актриса прекрасно виглядає у свої 62 роки.
(Ну от скажіть, як так можна?! Як можна не цінувати такий талант і таку зовнішність ?! Довбаний час і довбана країна!!! )
Робот Вертер. Актор Євген Герасимов.

Народився Євген Володимирович Герасимов 25 лютого 1951 року в Москві. В 14 років знявся в епізоді фільму «Вони не пройдуть». Закінчив театральний інститут імені Щукіна і в 1972 році працював в труппі московського театру ім… В. В. Маяковського. З успіхом зіграв у радянських фільмах про ментів «Петрівка,38» і «Огарьова,6», але ародну любов завоював завдяки ролі робота Вертера в «Гості з майбутнього». Має розряди різних видів спорту, володіє прийомами карате і сам не раз виконував нелегкі трюки в кіно. З 1994 року автор телепрограм «Кінескоп», «Парад зірок», «Парад фестивалів». З 2000 року – віце президент Гільдії акторів кіно росії. Був директором Центрального будинку працівників мистецтв, в.о. голови Союза кінематографістів росії, голова «Євразійського телефоруму».
Але йому акторського життя стало замало, тому він вирішив влізти у багно політики і не зміг придумати нічого кращого, ніж стати членом путлерівської фашистської організації «єдина росія», депутат московської міської думи, голова комісії по культурі, член політрадимоскальської організації партії «єдина росія». Чесним там не місце, тому дуже скоро був звинувачений Володимиром Гарначуком в здійсненні незаконної підприємницької діяльності, пов’язанної з тим, що Герасимов являється засновником ряду громадських організацій і фондів, які отримували фінансування із держбюджету.
( Всі вони такі, єдинороги єдинороси ненажерливі )
.
Цікаві факти про фільм «Гостя з майбутнього»

Зйомки фільму почались в 1983 році. За два роки зйомок актори попідростали, іноді це в кадрі доволі помітно. Наприклад, найпершим було відзнято епізод, в якому Юля і Аліса тікають з лікарні. Можна помітити, що піжама на Алісі трохи завелика, а перед цим в палаті була по розміру — епізоди в палаті знімались через рік і Наталя Гусєва встигла підрости.

У Ігоря Всеволодовича Можейко псевдонім Кір Буличов. У нього є донька Аліса.
Дія фільму починається у п’ятницю 13 квітня 1984 року.
Англійський монолог Аліси на уроці озвучувала співробітниця посольства.
Неймовірні успіхи Аліси по фіз-рі та англійському були мукою для Гусєвої. Вона терпіти не могла ці предмети.
Колм Наталку вперше познайомили з режисером, він спитав який її рік народження. Дівчинка так перехвилювалась, що відповіла 1812. Арсенов засміявся і сказав: «Ну ось, ти у нас гостя із минулого».
На знімальному майданчику Семен Бузган ( Коля Садовський ) з’ясував, що мама Наташі Гусєвої його дільничий лікар.

Актриса Тетяна Божок (мама Колі Герасимова) насправді старша за «сина» всього на 12 років.
В епізоді, коли батько Аліси розмовляє зі «вченим» Крисом його рідною мовою, в якості імітації інопланетної мови використовується фраза «От топота до копыт пыль по полю летит», яка звучить задом-наперед.

У сцені, коли Аліса виходить із під’їзду з подругою у вигляді «двоповерхової людини», щоб замаскуватися від піратів, в дійсності Наташа сиділа на плечах у Альоші Фомкіна, а не Маріанни Іонесян. Альошу перевдягли у шкільну сукню і гольфи. Під плащем він нічого не бачив і ним керувала Наталя. Цей епізод знімали увесь день.

Вертер, коли збирався звільнятись казав, що напише заяву Літваку. Це такий собі жарт «для своїх». В ті роки Михайло Літвак був директором Першого Творчого Об’єднання кіностудії імені Горького.
В першій серії Коля просить Вертера показати йому щось цікаве в майбутньому. Вертер пропонує танці на льоду, які через 20 років стали дійсно популярними телепроектами. Пророцтво збулось.
У 1998 році три видатні фантасти — Кір Буличов, Володимир Михайлов і Борис Стругацький отримали право надати імена до того безіменним зіркам в сузір’ї Райського птаха (це у Пвденній півкулі). Так з’явились три нових зірки – Ульміра, Арканарія і Аліса. Ось вам і система Медузи.
Олександр Лисих, який знявся в епізодичних ролях не вельми радісного перехожого, який хапає дівчаток і відправляє школярів з військовими іграми на бульвар – одночасно є і одним із операторів фільму

От такі справи, хлопчики і дівчатка. Присилайте малюнки. До скорої зустрічі із наступним героєм недалекого минулого.
09:47

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!