ЛАСКАВО ПРОСИМО!

ЛАСКАВО ПРОСИМО!

Добро пожаловать!
(если разместить сюда виджет, то он заменит этот тест)

IP камери Reolink

Альф (ALF)

Альф (ALF)

Альф (ALF)

90-ті роки, канал ICTV вийшов на український телепростір і в рекордно короткий час завоював любов та прихильність українців. Багатомільйонна аудиторія вмикала приблизно в один і той же час свої телевізори на одному каналі – ІСTV. Не тому, що він був єдиним з каналів, а тому, що він був найкращим. Кращі ігри НБА, найкрутіші моменти НХЛ, «Квантовий стрибок», «Зелені гектари», «Германова голова», «Територія А», «Вольтрон – захисник всесвіту», «Трансформери» — хто цього не пам’ятає, той або не жив у 90-ті або не жив в Україні. Це було свято позитиву, поданого досить незвично для нашого постсовкового суспільства. Коротенькі серії незнайомих америкосівських серіалів, які подавались цілими пачками, тобто сезонами швидко закохали в себе тогочасну молодь і практично були розірвані на цитати. А те, що все перекладалось і подавалось виключно рідною мовою, додавало солодезну родзинку до тієї нової хвилі, яка охопила українців. І я, як і всі мої друзі безмежно любив героїв цих чудових серіалів, а особливо захоплювався харизматичним кудлатим прибульцем з далекої планети Мельмак на ім’я Гордон Шамуей, якого земляни охрестили АЛЬФ. Ну що, дізнаємось, що з ним та сімейкою Танерів? На мій погляд, ми з ними ДАВНО НЕ БАЧИЛИСЬ.

Трохи про серіал

Назва серіалу «Альф» походить від англійського.«A.L.F. — (AlienLifeForm— Інша Форма Життя)— 102-серійний комедійний телесеріал, який відзняли американські люди з неабияким почуттям гумору. Головним «петросяном» виступив режисер Пол Фаско, який одного ранку прокинувся з маніакальною думкою відзняти шедевр, якого світ не бачив. Про інопланетянина. Щоб той був прямим як лінійка, ненажерливим як троє сенбернарів, харизматичним як Брюс Вілліс, а також симпатичним і милим як маленька дівчинка з реклами соку. А для контрольного в голову нехай обожнює котів. Їсти.

Ідея настільки його поперла, що він, не вагаючись замутив демо-версію майбутнього героя і побіг розводити кіностудії на зйомки. Пощастило не відразу. СпочаткуTheDisneyStudiosйого випровадив за двері, а за ними і найвідоміший лялькар сполучених штатів задер носа і відрядив нашого фантазера додому читати класиків. Бідний Пол Фаско ледве не впав у депресію з усіма витікаючими з цього наслідками, аж тут згадав про канал NBC. З останніх сил неслухняними руками набрав номер уже без всілякої надії на успіх і… диво! Представники каналу погодились допомогти творцеві, чим додали життя і йому і всім фанатам Альфа, адже всім відомо, що сміх подовжує життя. ( Низький уклін каналу NBC від вдячного людства ).

Альф – це громадянин планети Мельмак, який гепнувся на своєму зорельоті прямо на дах житлового приватного будинку сімейки Танерів, законослухняних громадян, які чесно і тихо мешкали в американському місті-герої Лос-анджелесі. Приземлився на дах, познайомився і залишився у них жити. (Наче про москалів пишу, ги-ги). Його справжнє ім’я Гордон Шамвей, йому 229 років, він винахідливий, відважний, безбашенний і шалено симпатичний. Упродовж усіх 102 серій серіалу страшенно любить всю сім’ю Танерів і до 4 сезону поривається з’їсти їхнього кота Щасливчика, якому все по барабану, як тому товстелезному котярі з мультика про папугу Кєшу. На жаль за сценарієм, а може й насправді в четвертому сезоні Щасливчик помирає. По сюжету їхати не будемо, всі в курсі справи, а хто з іншої галактики і не розуміє про що йде мова, то ю-туб і гугл вам в допомогу. І знайте, люди, які не бачили жодної серії «Альфа» — я вам заздрю, ви маєте змогу дивитись цей шедевр вперше, нам же лишається його тільки передивлятися знову і знову. Що ми і робимо, звісно.

Трохи про зйомки

Пол Фаско так детально продумав персонажа головного героя, що сам керував лялькою, що зображувала Альфа і навіть озвучував його. Але були моменти, коли Альфа треба було показати в повний зріст і тоді на допомогу залучили найменшу людину світу того часу, що засвідчено в Книзі рекордів Гіннеса, актора – карлика Мічу Мезароса, який і гасав по знімальному майданчику в костюмі Альфа. Просто герой, що тут ще сказати – ганяти в спекотному Майямі у жаркому костюмі під розпеченими софітами – це вам не жовтим по снігу писАти, це важка праця.

Попри веселий сюжет, зйомки проходили нелегко. Кожного разу Альфа переміщували в різні місця сцени, камери і світло постійно доводилось корегувати, що займало багато часу.На відміну відзвичайних 30-хвилинних серій, які знімаються від 3 до 5 годин, кожна серія «Альфа» знімалася 20 – 25 годин, а іноді і до двох діб. Тому не дивно, що актори зітхнули з полегшенням, коли після 4 сезонів серіал закрили.

Трохи про акторів

Альф

Лялька, яка виконувала роль Альфа зараз мешкає у робочому кабінеті батька серіала Пола Фаско. Сидить на канапі і режисер постійно з ним спілкується.

Віллі Танер – актор Макс Райт

Макс народився2 серпня 1943 року у Детройті, штатМічиган,США. Вінгравубагатьох театрах по всій країні. В1995 роціактору поставили діагноз —лімфома, внаслідок чого йому довелося пройти курсхіміотерапиії. Після лікуванняМакс Райтзнову працював в театрі і зіграв роль в перших двох сезонах серіалу «Друзі», там він зображавменджера «Центральної кав’ярні», якийзвільняє Фібі за поганий вокал. Макс Райт одружений, має двох дітей. В січні2000року Макса засудили до випробувального терміну за керування автомобілемв нетверезомустані.

Кейт Танер – акторка Енн Шедін

Актриса народилась 7 січня 1949 року, в 1984 році вийшла заміж за Кристофера Баррета, також актора, закинула в небуття свою кар’єру, в 1989 народила донечку і цілком віддалася новій професії – стала справжньою матусею. Також своє нездорове захоплення блошиними базарчиками і антикваріатом перетворила в заробіток – уже майже 12 років з успіхом декорує будинки своїх друзів по Голлівуду, наприклад Джорджа Клуні. Трохи навчає акторській комедійній майстерності менш досвідчених в цій галузі колег. Попри те, що їй нещодавно «стукнуло» 65 років, виглядає вона добре і завжди з усмішкою.

Лінн Танер – актриса Андреа Елсон

Андреа побачила світ 6 березня 1969 року. Навіть уявити страшно, що двчинці – підлітку Лінн зараз 46 років. На знімальному майданчику актриса познайомилася зі своїм судженим Скоттом Хоппером, який працював помічником режисера, швиденько вискочила за нього заміж, народила доньку Клер, намагалась ще трохи позніматись в довгому «милі» «Молоді та зухвалі», але через щільний графік і неможливість нормально доглядати за дитиною послала роботу під три чорти і не жалкує про це і донині. Вона стала зразковою мамою і домогосподаркою і на екранах більше не з’являлася.

Брайан Танер – актор Бенджамін Грегорі Херцберг

Вперше відкрив очі 26 травня 1978 року в Каліфорнії, США. Актором став в 1,5 року, знімався в серіалі «Фантастичний острів». Після «Альфа» трохи озвучував мультяшок і на цьому вирішив завершити кар’єру актора. Грошенят зі зйомок вистачило, щоб вивчитись в Академії Мистецтв у Сан-Франциско, відкрити рахунок в банку і прожити молодість як належить. Під час навчання Бенджі зустрів своє кохання Сару Холл і в 2006 році вони одружилися. Зараз йому 37 років, він працює корабельним метеорологом в морехідному центрі Білоксі і разом з дружиною мешкає в Арізоні.

Альф і Україна

ВУкраїнісеріал транслює канал«ICTV», починаючи з1997 року. Автором тексту української версії серіалу є перекладач Олекса Негребецький. Альфа озвучив актор Євген Малуха, усі інші чоловічі ролі — диктор Національного радіо Микола Козій, усі жіночі та дитячі — актриса Ніна Касторф. Український переклад серіалу визнано найкращим з-поміж усіх перекладів.

8 березня2000 на ICTV провели своєрідний Альф-марафон, коли серіал транслювався цілий день, перериваючись лише на випуски новин.

І хоч телеканал неодноразово заявляв, що «цей показ „Альфа“ буде останнім», все ж 12 березня2007 у зв'язку з численними проханнями глядачів серіал знову вийшов в ефір 25 квітня2011 трансляція відновилася вже на каналі Qtv, з озвученням від ICTV. На телеканалі Qtv серіал транслювався приблизно до 2012 року. Потім, в 2013 році трансляція знову відновилася на каналі Qtv, але вночі. Зараз його не показують.

Цитати від Альфа

Віллі, як ти мене налякав, тобі треба причепити дзвоника

@@@@@@@@@@@@@@@@

Боже, ти такий дратівливий у спеку! Не забудь мені нагадати, щобяне брав тебе з собою на Меркурій!

@@@@@@@@@@@@@@@@

Сидів собі тихо, мирно. Потім зголоднів. Далі, як в тумані.

@@@@@@@@@@@@@@@@

Давайте спершу перекусимо, а дружелюбність проявите потім.

@@@@@@@@@@@@@@@@

Як задовбали ці тупі правила – не їсти кота, не бити тарілок, не їсти кота

@@@@@@@@@@@@@@@@

-Привіт, юначе. – Здоров, стара бабо.

@@@@@@@@@@@@@@@@

У нас кажуть:«Якщо любиш когось — відпусти його. Якщо він до тебе повернеться — він твій. Якщо його переїде машина — так тому й бути»

@@@@@@@@@@@@@@@@

Боюся, тобі доведеться любити мене до скону.

@@@@@@@@@@@@@@@@

Покличте репортерів: у нас демократія померла!

І не звинувачуй себе.
— А я і не звинувачую.
— Отже, ти слухав мене неуважно

@@@@@@@@@@@@@@@@

Це я такий чутливий чи в кімнаті якась напруженість?

До побачення, Альф! Повертайся.


Інформація почерпнута із мережі Інтернет з правкою автора.

Друзі, сподіваюсь вам сподобалось і ви не жалкуєте про витрачений час. Тоді до швидкої зустрічі з наступним героєм минулого.

На все добре.

17:55

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!