ЛАСКАВО ПРОСИМО!

ЛАСКАВО ПРОСИМО!

Добро пожаловать!
(если разместить сюда виджет, то он заменит этот тест)

IP камери Reolink

Регламент роботи Смілянського авто радіоканалу

Тип статті:
Авторська
Зображення:
Регламент роботи Смілянського авто радіоканалу

1. ОСНОВНІ ВИЗНАЧЕННЯ

1.1 Смілянський авто радіоканал — незалежне та неформальне громадське формування мета якого полягає у прояву солідарності підтримки та взаємодопомоги між учасниками дорожнього руху.
1.2 QSO — радіообмін між двома чи гропою кореспондентів
1.3 Кореспондент — учасник радіообміну
1.4 Позивний — числовий ідентифікатор, закріплений за кожним учасником радіоканалу
2. ЗАСОБИ
2.1 Радіозв’язок в UHF (70см) діапазоні на частотах 433.500 Mhz (18 канал LPD діапазону) та 466.00625 Mhz (1 канал PMR діапазону)
2.2 Радіостанції LPD діапазону потужністю не більше 1,5Вт та PMR діапазону з вихідною потужністю не більше 0,5Вт. Це вимагається законодавством України, тому використання в каналі потужніших радіостанцій нерекомендовано і може здійснюватися лише під власну відповідальність
3. ПРАВИЛА РАДІООБМІНУ
3.1 Кожен з учасників радіообміну має бути ознайомленим з правилами його ведення та регламентом радіоаматорів.
3.2 Отримати внутрішній позивний радіоканалу для ідентифікації.
3.3 Перед початком роботи в каналі, необхідно представитися — назвати свій позивний для того щоб учасники радіообміну мали уявлення про присутність в каналі того чи іншого кореспондента. (Приклад: двадцятий — в каналі, або двадцятий на прийомі)
3.4 На початку кожної передачі необхідно ідентифікувати себе називаючи свій позивний. Якщо здійснюється загальний виклик то спочатку називається власний позивний, а вже після нього звернення (Приклад: двадцятий — всім хто є в каналі) Якщо ж здійснюється особистий виклик конкретного кореспондента то спочатку називається власний позивний, а після — позивний викликаємого учасника радіообміну. (Приклад: двадцятий — сотому, як мене приймаєш? Прийом!)
3.5 Не можна займати частоту на тривалий час особливо діалогами, які не стосуються мети каналу.
3.6 При необхідності проведення тривалого QSO, варто запропонувати кореспондентові перейти на інший канал, змістившись вище, або нижче по діапазону. Цим самим Ви звільнете канал для проведення QSO іншим учасникам.
3.7 Заборпоняється перебивати діалог кореспондентів та коментувати його, якщо Ваш коментар не несе корисної інформації. Поважайте інших учасників каналу, дачекайтеся закінчення QSO перед тим, як почати власне Звісно, якщо у Вас не екстренна ситуація.
4. ПОЗИВНИЙ
4.1 Позивний надається кожному учаснику каналу у відповідності до даного регламенту шляхом вільного вибору зі списку вільних позивних.
4.2 Позивний має числовий вигляд. Це зроблено з метою економії ефірного часу та швидкої ідернтифікації кореспондента
5. ОБОВ! ЯЗКИ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ
5.1 Кожен з учасників радіоканалу зобов’язаний дотримуватися даного регламенту.
5.2 Отримавши позивний, учасник каналу засвідчує що ознайомлений з діючим регламентом, правилами ведення радіообміну, регламентом радіоаматорів та зобов’язується їх дотримуватися
5.2 За порушення даного регламенту, правил ведення радіообміну та регламенту радіоаматорів законодавством України передбачено санкції, які можуть призвести до матеріального покарання у вигляді штрафу та вилучення обладнання.

Даний регламент не суперечить чинному законодавству України і створений на основі регламенту радіоаматорів України.
19:22

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!