ЛАСКАВО ПРОСИМО!

ЛАСКАВО ПРОСИМО!

Добро пожаловать!
(если разместить сюда виджет, то он заменит этот тест)

IP камери Reolink

Вічно живий рок у виконанні симфонічного оркестру “HARDY ORCHESTRA”

Тип статті:
Інтерв’ю
Зображення:
Вічно живий рок у виконанні симфонічного оркестру “HARDY ORCHESTRA”

У суботу, 19 березня, у міському будинку культури сміляни мали змогу насолодитися неповторною красою рок-хітів та шедеврів класики легендарних рок груп у виконанні симфонічного оркестру “Hardy Orchestra”. Глядачі отримали неймовірні враження не тільки від якісно виконаної рок-музики в симфонічній обробці оркестру, а й яскравого шоу-дійства на сцені під назвою “I love rock'n'roll”. Рок — музика без меж і кордонів зібрала в одному залі публіку різного віку: від юних, молоді, до людей старшого та навіть похилого віку.



Молодий симфонічний оркестр “Hardy Orchestra” можна вважати не тільки одеським, за місцем їх створення, а й всеукраїнським, адже незважаючи на зовсім юний вік колективу ( час створення — 2013 рік )“Hardy Orchestra” об'їздили майже всю Україну і скрізь знайшли палких прихильників своєї творчості. Їх популярність не піддається сумніву, адже 32-є музикантів на сцені під керівництвом талановитого диригента Олексія Андрійчука — випускника Лейпцигської консерваторії, виконують близько 50 хітів легендарних рок- гуртів та виконавців таких як «Scorpions», «Queen», «Pink Floyd»,«Aerosmith» та ін.


Публіка любить їх ще й за те, що “Hardy Orchestra” красиво подають свій музичний продукт, роблячи глядача співучасником чарівного дійства. Упіймавши диригента, а заодно і керівника оркестру Олексія Андрійчука в антракті між виступами ми вирішили запитати в нього про перші враження від відвідин нашого міста.

— Олексію, до Сміли “Hardy Orchestra” приїхали вперше?

— До Сміли приїхали вперше, але не востаннє. Публіка сприймає нас дуже тепло, що нас надихає. Коли ми знаходимося на сцені і є взаємодія з глядачем тоді і ми заряджаємося енергією від залу. Ми віддаємо енергію своєю творчістю і отримуємо її назад у вигляді позитивних емоцій від глядачів. Дуже важко працювати коли тільки віддаєш енергію і отримуєш її тільки в кінці програми. А тут вже з першої пісні ми отримали шалений шквал емоцій. Це дуже добре, що у Смілі живуть люди, які люблять рок, розуміють хорошу музику.

— Зі своїми концертами ви подорожуєте великими і маленькими містами, а хто саме запросив “Hardy Orchestra” до Сміли?

— Наші організатори, менеджери концертного агентства, з яким ми співпрацюємо з 2016 року запропонували своїм хорошим знайомим, які організовують концерти тут у Смілі, щоб ми приїхали сюди… Спільними зусиллями було зроблено багато роботи по рекламі, продажу квитків. Тому дякуємо всім, хто допоміг організувати наш приїзд до Сміли та зробив можливим проведення такого концерту.

— До нашого міста приїхали у повному складі?

— Так. Учасниками “Hardy Orchestra” є 32 музиканти віком від 16 до 30 років. Такий у нас віковий контингент. Бо змусити людей більш зрілого віку робити на сцені те, що робимо ми, дуже важко. Змусити музиканта пританцьовувати і вставати кілька разів під час виконання композицій з інструментом дуже важко. Всі люблять рок, та не всі люблять його виконувати. А з молодими виконавцями робити таке легше, тому що вони молоді і їм подобається така музика і саме таке її виконання.

— Взаємодія із публікою виключно Ваша ідея, адже Ви робите глядача частиною дійства?

— Звичайно. Сказати, що такого ніхто не робив в Україні, то це так і є. Були спроби спілкування з глядачем на початку програми та в кінці, коли виходиш сказати “спасибі”. Спілкування із залом, створення атмосфери єдиного цілого “виконавець-глядач”, ліквідація перепон між музикантами і публікою, сценою і глядацьким залом — ідея ця прийшла мені в голову ще дуже давно. А вірніше, ще до того як я зібрав цей колектив. Це була моя давня мрія ще з 14 років. Сьогодні вона втілена в життя і дає гарні плоди.

— Олексію, зі сцени Ви сказали про те, що сьогодні садили у Смілі дерева, що є вже доброю традицією для нашого міста коли артисти, виконавці, які відвідують Смілу з концертами залишають про себе таку згадку…

— Ми приїхали сюди о другій годині дня, а після обіду близько третьої години посадили навпроти будівлі міської ради 6 дерев з табличкою “Сквер “Hardy Orchestra”.

— Скільки хітів відомих рок-гуртів та виконавців є у репертуарі “Hardy Orchestra”?

— Їх близько 50, не беручи до уваги класичних творів в рок-обробці та моїх авторських композицій, які я написав для оркестру.

— Ви самі пишете для “Hardy Orchestra” чи є хтось ще?

— Так. Я один працюю як диригент та аранжувальник. Практично нікому не довіряю цієї роботи, адже тільки я знаю сили і можливості свого оркестру. У нас в колективі є хлопець-волторніст, він інколи виявляє бажання щось написати для колективу. Він людина, яка знає колектив “з середини”. Іншим буде важко створювати щось для нашого колективу. Це дуже кропітка праця, потрібно добре знати кому і що написати відповідно до сили кожного виконавця.

— Олексію, розкажіть трохи про історію створення “Hardy Orchestra”?

— Мрія створити незвичайний симфонічний оркестр була у мене ще з 14 років. Закінчивши музичне училище, а потім консерваторію я не покидав її. У 2013 році її вдалося втілити в життя. На першій репетиції нас було всього четверо. Був такий собі не оркестр, а струнний квартет з трьох скрипок та віолончелі. Назву “Hardy Orchestra”, що в перекладі “hardy” означає “витривалий”, “міцний” придумували пів року.
У нас була одна мета, одна мрія і ціль. Тому люди, які сьогодні в оркестрі — це ті, хто повірив одного разу в мене і мою мрію. Загорівся моєю ідеєю і моїм бажанням. Це не наймані музиканти. Що відрізняє “Hardy Orchestra” від багатьох оркестрів так це те, що тут люди працюють не заради грошей. Гроші для них стоять на третьому чи на четвертому місці. На першому плані для моїх музикантів — ідея та досягнення цілей, які ми разом поставили перед собою. Це круто і це драйв, який передається в зал.

— До Сміли ще приїдете?

— Обов'язково. Після такої теплої зустрічі, звичайно, що приїдемо. Приїдемо восени і, можливо, так як ми робимо у великих містах з двома концертами в один день.
Після кількахвилинного інтерв'ю Олексій разом з колективом симфонічного оркестру повернувся на сцену продовжувати виступ і “підривати” публіку в залі. Вже сьогодні “Hardy Orchestra” зустрічають у місті Комсомольську Полтавської області, а далі чекатимуть у Миколаєві, Чернігові, Славутичі, Світловодську, Кишиневі. А вже восени їх гостинно зустрічатиме Сміла.


«Були часи, коли на радіо звучали композиції, тривалість яких, не могла перевищувати 3 хвилини. Уявіть собі композицію, яка в ті часи була в ротації на радіо, мала тривалість 6 хвилин та ще й скаладася з трьох частин» — розповів Олексій про Богемську Рапсодію гурту Queen
00:00

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!