ЛАСКАВО ПРОСИМО!

ЛАСКАВО ПРОСИМО!

Добро пожаловать!
(если разместить сюда виджет, то он заменит этот тест)

IP камери Reolink

Розбір польотів - чому гурт «В моїй голові» не пустили на сцену

Розбір польотів - чому гурт «В моїй голові» не пустили на сцену

На організованому 24 червня міським відділом культури фестивалі «Сміла молодь – Fest» стався скандал. Мер міста Олексій Цибко дав пряму вказівку начальнику відділу культури Ірині Бобошко не допустити виступу смілянського гурту «В моїй голові», який відомий власними україномовними соціальними піснями. Виступ заборонили, коли хлопці вже знаходилися на сцені.

А тепер, послідовно. Відділ культури, час від часу виправдовуючи своє існування, декілька разів на рік спромагається організувати якесь концертне дійство, в основному використовуючи дитячі таланти шкіл мистецтв, танцювальних колективів та місцеву активну творчу молодь, яка рада пограти і за так. Музикантів, які грають за гонорар, привозять за гроші спонсорів. Безумовно, місто може пишатися сценою, що являє собою лише конструкцію із труб, купленою за скілкісь там сотен тисяч гривень, але ці труби самі не звучать. Тому, щоб забезпечити більш-менш пристойний звук, знову треба кошти спонсорів. Отже, наш відділ культури ще довго не зможе провести щось пристойне без фінансової допомоги ззовні. Треба звукова апаратура, а грошей вистачає лише на козирьок в міський бібліотеці за 47000 грн :).

Для «Сміла молодь – Fest» спонсори знайшлися відразу – це відомі в Смілі підприємці Віктор Овчаренко та Андрій Черничко. Щось вони там оплатили, щось організували самі – нема питань. Молодці! Якісь гроші вони тут же відбили торгівлею на цьому ж фестивалі – це теж нормально. Це я про те, що спонсорство – це не благодійність. Спонсор вкладає кошти задля реклами, задля збільшення обігу, тобто задля отримання прибутку.

Так ось, відділ культури запросив виступити, безкоштовно розуміється, Романа Свагора з його гуртом «В моїй голові». Хлопці погодилися. Встановили і свою апаратуру, без якої до речі і виступи інших команд не змогли би відбутися. Чекнулися (налаштували звук). І тут нєжданчік, спонсори підішли і сказали, що вони виступати не будуть, тут їх все, за все заплачено, корочє арівідерчі, а то вимкнемо електрику і поскидаємо зі сцени.

Спонсорам пояснили, хто є хто, ми запрошені відділом культури, тобто владою міста, досвідос і вам.

Тоді Віктор Овчаренко телефонує меру Олексію Цибку (хоча той на лікарняному, наскільки відомо). Той розбиратися не вміє, і телефонує начальнику відділу культури Ірині Бобошко – не пущать ні в якому разі. Та хлопцям – концерт закінчений. Хлопці зі сцени. Занавіс.

Не буду давати моральну оцінку діям Овчаренко, Черничко, Цибка, Бобошко. Хрєнова буде оцінка. Для кожного, бо кожний з них в цій ситуації проявив себе не з кращого боку. Маємо те, що маємо.

Сам же корінь конфлікту тягнеться з минулорічного рок-фестивалю «Сміла рок фест» який вдруге поспіль організував Роман Свагор. Там також, одними з спонсорів були Овчаренко і Черничко, які також відбивали вкладені бабки торгівлею на фестивалі, причому не пускаючи туди інших конкурентів (є дані). Це так, натяк на порядність. А з не провірених даних стало відомо, що неприязні відносини між ними і Романом почалися тоді, коли останній відмовився надавати «откат» за гроші спонсорів, що будуть залучені цими двома підприємцями. Ну, чомусь не захотів хлопець гратися в їхні ігри. Не склався такий бізнес між ними.

А каталізатором скандалу, мабуть, став цей пост в Фейсбуці напередодні фестивалю «Сміла молодь – Fest»:

А пивом, до речі, в цей день торгувати заборонили. Такщо, спонсорам, навряд чи, вдалося повернути вкладені гроші. Але це зовсім інша історія.

Чин Чинов

22:31

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!