ЛАСКАВО ПРОСИМО!

ЛАСКАВО ПРОСИМО!

Добро пожаловать!
(если разместить сюда виджет, то он заменит этот тест)

IP камери Reolink

Деталі проведення конкурсу на посаду голів РДА

Деталі проведення конкурсу на посаду голів РДА

Трохи згас ажіотаж навколо призначень (читаємо «конкурс») голів РДА по колишньому 198 смілянському округу. Перемогу у конкурсі здобули: у Кам`янці – Богдан Солошенко, у Смілі – Олександр Беззубий і у Черкаському районі – Анатолій Яріш.


З огляду на передконкурсну боротьбу після чиїх перемог вималювалася цікава картинка. А все починалося так:
Ми вже раніше писали про непорозуміння між колишнім головою Смілянської РДА Андрієм Колесником і нардепом Сергієм Рудиком. Яка чорна кішка між ними перебігла не відомо і до сьогодні, але саме їх непорозуміння стали початком великих перегонів.

Після результатами місцевих виборів 2015 року головою Кам`янської районної ради став Сергій Сундуков, чим звільнив місце голови відповідної РДА. З того часу в.о. був його колишній зам Богдан Солошенко. Але майже рік не відбувалося його призначення як повноцінного голови РДА.

З урахуванням того, що за старим (до 1 травня 2016 року) законодавством, ніяких конкурсів на посаду проводити не треба було.

Після призначення Костянтина Омаргалієва заступником Голови Черкаської ОДА, залишився без голови і Черкаський район. Виконуючим обов`язки був залишений Петро Коренюк.

Останньою без голови залишилася Смілянська РДА. Напевно саме цього чекав Президент України? Чи народний депутат?

Саме після звільнення А.Колесника одночасно був призначений конкурс в усіх РДА 198 виборчого округу.

Якщо з Кам`Янкою більш-менш все було зрозуміло і Богдан Солошенко був єдиним реальним кандидатом, то за Смілу і Черкаський район розпочалася справжня війна.

Війна в середині правлячої партії «БПП-Солідарність».

Нагадаємо, що і нардеп Сергій Рудик, і депутат обласної ради Костянтин Омаргалієв входять до «БПП-Солідарність». Омаргалієв навіть очолює фракцію у обласній раді.

Сергій Ярославович бачив на посаді Голови Смілянської РДА Л.Зайву, а Черкаської – В. Руденко. В той же час К. Омаргалієв бачив на посаді голови Черкаської РДА «свою» людину Петра Коренюка.

З огляду на кандидатів до Смілянської РДА Костянтин Сапартаєвич вирішив не виставляти свого «бійця» чи зробив це дуже обережно кандидатурою начальника управління інспектування Черкаської міської ради Олександра Давиденко, але це виключно наше припущення. Хоча слід зазначити, що у 2014 році О.Давиденко працював у штабі Рудика, але час змінює людей…

У відкритий конфлікт були втягнуті всі ресурси обох сторін – Рудик незримо, Омаргалієв з застосуванням плакатів, відео звернень, звинувачень у «регіональстві» бійцями АТО


Але, недаремно Сергій Ярославович їсть хліб політика. У другий тур боротьби з Смілянщину вийшла зовсім не керівник приймальні нардепа, Лідія Зайва, а начальник відділу Держзакупівель Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника Олександр Беззубий, за дивним збігом обставин, теж помічник С.Рудика, але на громадських засадах.

В результаті перемагає Олександр Васильович Беззубий.

Сергію Ярославовичу аплодуємо стоячи – так прорахувати кроки конкурента може лише непересічна людина.

В той же час, програш у Смілянському районі давав надію для іншого порошенківця, К.Омаргалієва «поставити» Коренюка головою Черкаської РДА. Але і тут його чекало розчарування.

У боротьбу втрутилася третя сила у вигляді ще одного депутата БПП в обласній раді, Анатолія Яріша, який є наближеною людиною до народного депутата від Народного Фронту Максима Полякова.

Цікавим є той факт, що на місцевих виборах 2010 року Анатолій Яріш став депутатом Черкаської районної ради разом із К. Омаргалієвим від партії Фронт Змін. Після Революції Гідності, А. Яріш очолив районну раду.

А. Яріш вийшов у другий тур конкурсу на посаду голови Черкаської РДА разом з Васильом Руденко – «людиною» Рудика. І тут теж Омаргалієва чекало розчарування – він критикував не того кандидата.

В результаті переміг Анатолій Яріш.

Кулуарами обласної ради поширюються чутки про поїздку Омаргалієва та голови обласної ради О. Вельбивця в Адміністрацію Президента з вимогою змінити переможця конкурсу по Черкаському району. Станом на сьогодні, результат поїздки не відомий.

Ми робимо висновок, що на 198 окрузі розпочалася передвиборча внутрішня боротьба у БПП-Солідарності, яку складно уявити в інших партіях і що є не зовсім логічним.

Але зрозуміло одне – Сергій Ярославович має не лише талант політика, а ще й досить сильно може впливати на прийняття рішень в Києві, що може бути дуже корисним для його виборців.
00:00
1545

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!