ЛАСКАВО ПРОСИМО!

ЛАСКАВО ПРОСИМО!

Добро пожаловать!
(если разместить сюда виджет, то он заменит этот тест)

IP камери Reolink

Купівельна спроможніть смілян знизилась втричі

Купівельна спроможніть смілян знизилась втричі

Останнім часом в мережі фігурують фотографії на яких зафіксовані черги до магазину вживаного одягу та до «паспортного столу».

І не це дивно оскільки через економічну ситуацію в країні, середньостатистичний українець лише що і може собі дозволити так це - одяг із «секонду» та прагнення до пошуку кращого життя за кордоном. Так як не дивлячись на прийнятий Кабінетом Міністрів прожитковий мінімум, сміляни все одно намагаються прожити за реальну зарплату, яка становить 3000 — 6000 грн, а в окремих випадках 7000 — 15000 грн.

Спад купівельної спроможності спостерігається як в торгівлі так і у сфері послуг. Єдиним винятком із правил є сфера туризму. За словами Наталії Терехової, людей які можуть собі дозволити відпочинок менше не стало, але вони намагаються економити. Разом з тим хоч і з купівельною спроможністю клієнтів не все так печально,  спостерігається зниження рентабельності.

Власники ж більшості розважальних закладів скаржаться на пусті зали. Спад об’єму торгівлі констатують і власники інтернет магазинів. За словами менеджера одного з місцевих онлайн майданчиків з продажу техніки, відвідування їхнього магазину знизилося в чотири рази порівняно з минулим роком. І це попри потужну рекламну та СЕО кампанію. 

Загалом за останні пів року купівельна спроможність українців знизилася втричі і про яке б зростання ВВП не говорили б в уряді та еталонним показником економічного стану в країні була і лишається купівельна спроможність населення, яка демонструє доволі різку та негативну тенденцію.

Фото: Володимир Маховик

15:14
1126

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!