ЛАСКАВО ПРОСИМО!

ЛАСКАВО ПРОСИМО!

Добро пожаловать!
(если разместить сюда виджет, то он заменит этот тест)

IP камери Reolink

Багатостраждальний опалювальний сезон добігає кінця, а проблеми залишаються ті ж...

Багатостраждальний опалювальний сезон добігає кінця, а проблеми залишаються ті ж...

12 березня у сесійній залі Будинку рад відбулася зустріч із керівником теплопостачальної організації “Смілакомунтеплоенерго” Володимиром Пруссом, під час якої він пояснив причини останнього відключення газопостачання до смілянських котелень.

ВОЛОДИМИР ПРУСС: «СПОЧАТКУ ГРОШІ, А ПОТІМ ГАЗ…


Водночас керівник КП “Смілакомунтеплоенерго” розповів в яких умовах нині працює теплопостачальна організація.

— Розпочали ми роботу з 1 лютого не маючи ні столів, ні стільців, ні комп'ютерів. Дякувати людям, які пішли нам на зустріч ми обладнали приміщення, розсадили людей, які прийшли з ТОВ “Сміла Енергоінвест”, але зараз в нас по троє осіб сидять за одним комп'ютером, — розповів В. М. Прусс та додав, що його працівникам довелося заново відновлювати абонентську базу, яку ТОВ “Сміла Енергоінвест” так і не передали комунальному підприємству.

— Ще кілька днів і ми введемо до абонентської бази пільговиків і виставимо рахунки населенню за лютий. Те саме стосується бюджетної сфери. Зараз йдуть тендерні процедури для бюджетних установ. Цього тижня вони завершаться, ми укладемо угоди і виставимо нарахування за лютий, а перші отримані кошти від споживачів дадуть нам можливість розрахуватися за спожитий газ, — розповів В. М. Прусс.

Чому не закуплено номінацій газу на березень, адже міська рада виділила з бюджету міста комунальному підприємству кошти у розмірі 2 500 мільйона гривень і чи не краще було б за ці гроші закупити газ, забезпечити смілян теплом, а з перших проплат віддати працівникам зарплату?, — поцікавився член виконавчого комітету Олег Трушкевич. В. М. Прусс дав свою відповідь на поставлене йому питання та повідомив, що 800 тисяч гривень підприємство заплатило за номінації газу, 200 тисяч гривень витратили на придбання оргтехніки, 650 тисяч — на аванс працівникам, 400 тисяч пішли на витратні матеріали. За його словами, ці витрати були представлені у програмі і депутати за це проголосували.

В. М. Пруссу задавали чимало провокативних питань. Смілян цікавило те, якими будуть платіжки за опалення, коли в квартирах не дотримується відповідний температурний режим; хто буде відновлювати видимі розриви труб на п'яти котельнях; хто відповідатиме за те, що мерзнуть діти в школах і дитячих садочках, пацієнти в лікарнях, а сміляни в квартирах та ін.

Наприкінці зустрічі дійшли і до питання хто повертатиме НАК “Нафтогазу України” та ПАТ “Черкасигазу” заборгованість за спожитий природний газ ТОВ “Сміла Енергоінвест” розміром у більше, ніж 200 мільйонів.

Виступив перед присутніми член виконавчого комітету Віктор Овчаренко, який поцікавився чому при розірванні договору у судовому порядку 14 грудня між ТОВ “Сміла Енергоінвест”, КП “Смілакомунтеплоенерго” та Смілянською міською радою судом не було визначено чітких інструкцій як діяти комунальному підприємству, управлінню ЖКГ, місту в ситуації, коли посеред опалювального сезону розривається договір, а теплопостачальне товариство йде з міста. За словами депутата міської ради В'ячеслава Перемея такі інструкції були прописані для міста Шепетівки, де була схожа ситуація та ідентичний нашому теплопостачальник.

— Повинен бути перехідний період, щоб перевести людей, передати майно. Цього, на жаль, не було і ніхто не знав як діяти. Тому в нас з'явився січень, коли місто отримувало тепло без теплопостачальника, пішов розбаланс газу і ми не знаємо кого визнати надавачем послуг за січень. Адже ТОВ “Сміла Енергоінвест” не мало договору, а комунальне підприємство не мало енергетичні коди і не працювало, — прокоментував ситуацію В. Овчаренко та порадив для вирішення цієї ситуації звернутися до Прем'єр-міністра В. Гройсмана.

Конструктиву проведена зустріч у ситуацію в якій опинилася Сміла з опаленням не принесла. Вислухавши керівника комунального підприємства В. Прусса присутні у залі депутати, громада, разом з окремими членами виконавчого комітету тільки емоційно поговорили на підвищених тонах. 

Опитування:

Ці проблеми вирішать?

 
 
23:05
1186

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!