ЛАСКАВО ПРОСИМО!

ЛАСКАВО ПРОСИМО!

Добро пожаловать!
(если разместить сюда виджет, то он заменит этот тест)

IP камери Reolink

Володимир ПРУСС: "Спочатку гроші, а потім газ…"

Володимир ПРУСС: "Спочатку гроші, а потім газ…"

Причиною сьогоднішнього відключення смілянських котелень від газу стало те, що у КП “Смілакомунтеплоенерго” немає номінацій газу, адже підприємство не може проплатити трейдеру газу наперед як цього вимагають постачальники газу. 12 березня о 15.00-й годині у сесійній залі Будинку рад керівник теплопостачального підприємства КП “Смілакомунтеплоенерго” Володимир Миколайович Прусс зустрівся з жителями міста, депутатами та членами виконавчого комітету. Під час зустрічі він пояснив смілянам, чому сьогодні о 10.00-й годині ранку були відключені від газопостачання всі котельні в Смілі. В.о. міського голови, секретар міської ради Костянтин Синьогуб в цей час поїхав на зустріч в Черкаси.

КП “Смілакомунтеплоенерго” розпочали надавати послугу з теплопостачання в Смілі з 1 лютого цього року. Документи, які подало комунальне підприємство до НАК “Нафтогазу України” аби заключити з ними договір на постачання природного газу підприємству повернули. Керівництво НАК “Нафтогазу” не захотіло заключати договір з комунальним товариством Сміли та пояснили це тим, що ТОВ “Сміла Енергоінвест” досі ще не повернули майно і не виконано рішення суду, отже у КП “Смілакомунтеплоенерго” відсутній майновий комплекс. Аби забезпечити теплопостачання до осель смілян КП “Смілакомунтеплоенерго” вели переговори з 30-ма трейдерами природного газу з метою отримання номінацій газу. Проте, домовитися з жодним трейдером так і не вдалося, адже для того, щоб отримати номінації газу за них необхідно розраховуватися наперед. Так як у комунального підприємства, яке приступило до роботи 1 лютого грошей ще не було, то відповідно заплатити за номінації наперед вони не змогли.

Угоду на постачання природного газу з КП “Смілакомунтеплоенерго” погодився укласти лише один трейдер, але й той був незадоволений тим, що комунальне підприємство немає змоги заплатити наперед за замовлені обсяги газу. З потрібних 18 мільйонів комунальне підприємство перерахувало трейдеру тільки 800 тисяч гривень.

В.М. Прусс розповів, що чекає дзвінка від трейдера і вже сьогодні ввечері до котелень Сміли буде відновлено газопостачання. Тож котельні потихеньку, за словами В.М. Прусса, готують до підключення. Відповідну вказівку, забезпечити тепло в оселях смілян протягом 24-х годин, керівнику теплопостачального товариства дали в області на одній з нарад в ОДА.  

21:03
1680

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!