ЛАСКАВО ПРОСИМО!

ЛАСКАВО ПРОСИМО!

Добро пожаловать!
(если разместить сюда виджет, то он заменит этот тест)

IP камери Reolink

Смілян непокоять високі тарифи за опалення

Смілян непокоять високі тарифи за опалення

 З чого складається тариф на послугу теплопостачання у ТОВ Сміла Енергопромтранс” поцікавилася у керівника цього підприємства на засіданні громадської ради громадська активістка, смілянка Наталія Дяченко. ТОВ «Сміла Енергопромтранс» опалює місто за тарифами затвердженими на засіданні виконавчого комітету від 10 жовтня 2017 року. Тарифи у підприємства одні з найвищих у Смілі. Чому опалення домівок так дорого коштує та що входить до складу цього тарифу вже давно цікавить смілян. Нагадаємо, що послуги теплопостачання у ТОВ «Сміла Енергопромтранс» на послугу з централізованого опалення для абонентів житлових будинків без будинкових та квартирних приладів обліку теплової енергії складають 53,99 грн. за м2 (з ПДВ); для населення на послугу з централізованого опалення для абонентів житлових будинків з будинковими та квартирними приладами обліку теплової енергії – 1 798,14 грн./Гкал (з ПДВ); для потреб бюджетних установ – 2 159,45грн./Гкал (з ПДВ); для потреб інших споживачів – 2 159,45грн./Гкал (з ПДВ); для потреб релігійних організацій – 1 448,65грн./Гкал (з ПДВ). Тоді, коли тарифи затверджувалися в жовтні, їх обіцяли переглянути після першого місяця роботи підприємства, проте так і не переглянули. Натомість, керівник підприємства В. Пилипів стверджує, що тариф повинен бути ще вищим, аби підприємство не працювало собі у збиток.

Наразі діючий тариф складається лише з паливних складових. Як пояснив Володимир Пилипів на розгляд комісії з питань тарифів перед затвердженням існуючого тарифу підприємством було подано плановий тариф у розмірі 56,11 грн. за м2.

— Затвердили нам на засіданні виконкому тільки паливну складову — 53,99 грн. за м2, без зарплат, тільки паливо, електроенергія і вода, — прокоментував складові тарифу керівник підприємства ТОВ “Сміла Енергопромтранс” В. Пилипів та доповів, що підприємством за кілька місяців минулого року було вставлено на будинки, які вони обслуговують 19 лічильників. Залишилося обладнати лічильниками 30 % житла, яке опалюється підприємством. За словами керівника підприємства у складових тарифу опалення велику роль відіграють погодні умови опалювального сезону, надзвичайно поганий стан мереж зовнішніх і внутрішньобудинкових.

— Там де було встановлено лічильники тарифи доволі нормальні,- прокоментував ситуацію керівник ТОВ “Сміла Енергопромтранс” Володимир Пилипів.

Структуру тарифу на папері громадським активістам показувати відмовилися, порадили звернутися до економіста підприємства чи до юриста та пообіцяли складові тарифу пояснити усно.

— Ми працюємо собі у збиток, але працюємо за таким тарифом, щоб людям було зручно платити, — зазначив юрист підприємства ТОВ “Сміла Енергопромтранс” та додав, що більша частина мешканців будинків, які опалюються їх підприємством мають субсидію, що полегшує їм оплачувати послугу за отримане тепло.

12:58
1678

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!